Împreună pentru sănătatea dumneavoastră

Oferta Specială Ecografie: Până la sfârșitul lunii Septembrie beneficiați de o reducere de 17% la ecografia de san bilaterală Doppler color și anume
250 lei în loc de 300 lei

Ecografia abdominală

Ecografia este o metodă folosită pe scară largă pentru a vizualiza diferite organe sau structuri anatomice, care folosește în acest scop imaginile produse prin trecerea ultrasunetelor de diferite frecvențe prin corpul uman. Este o investigație predominant anatomică, dar, în anumite împrejurări, și funcțională.

Când dorești să faci o ecografie abdominală, ceea ce se înțelege prin acest termen este ecografia de organe interne abdominale, ca urmare trebuie să precizezi acest lucru atunci când îți faci programare, pentru că există și ecografia de perete abdominal, care investighează părțile moi ale abdomenului (Pentru aceasta din urmă, click aici).

De asemenea, trebuie să știi ce anume se poate vedea la un anumit tip de ecografie și ce nu, ca să nu fii dezamăgit de rezultat. De exemplu, ecografia de organe abdominale îți dă cu precădere informații legate de anatomia organelor solide și mai puțin a celor tubulare, care au conținut gazos (stomac, intestin subțire, colon). Acestea din urmă se investighează cu alte metode (de exemplu, endoscopie superioară sau inferioară)

  1. Ecografia abdominală superioară poate vizualiza următoarele organe: rinichi, ficat, colecist, căi biliare, pancreas, splină și o parte din stomac. Organele respective pot fi modificate în dimensiuni, pot avea poziții sau raporturi anormale unele față de altele sau pot prezenta diferite aspecte patologice (formațiuni tumorale, colecții anormale, îngroșări de perete, inflamații, corpi străini, etc.)
  2. Ecografia abdominală inferioară poate vizualiza următoarele organe: la femei – uter, ovare, vezica urinară, apendice; la bărbați – prostată, vezica urinară, apendice, care pot avea aspecte normale sau modificate patologic.
  3. Ecografia abdominală totală investighează toate organele enumerate mai sus și are un preț avantajos comparativ cu cele două variante de mai sus luate separat.

Vascularizația tuturor acestor organe se poate vizualiza, în timp real, cu funcțiile Doppler (Color, Power).

Nu uita să te pregătești corespunzător pentru ecografia abdominală: mănânci ceva mai ușor în seara de dinaintea examinării (fără alimente care fermentează), nu mănânci nimic a doua zi dimineața, bei doar apă plată (nu minerală, nu ceai, nu cafea), iar cu o oră înainte de examinare te asiguri că bei treptat 500 ml apă, în așa fel încât vizibilitatea tuturor organelor să nu fie împiedicată de o cantitate prea mare de gaze din intestin.

Pentru diferitele tipuri de ecografii abdominale programează-te la telefon 021-3176571 sau 0787-866875.