Împreună pentru sănătatea dumneavoastră

Oferta Specială Ecografie: Până la sfârșitul lunii Aprilie beneficiați de o reducere de 17% la ecografia de san bilaterală Doppler color și anume
250 lei în loc de 300 lei

Ecografia mamară

Ecografia mamară (de sân) este o metodă folosită pe scară largă pentru a vizualiza glandele mamare, care folosește în acest scop imaginile produse prin trecerea ultrasunetelor de diferite frecvențe prin organul respectiv, organ care este foarte ușor accesibil investigației.

Ecografia mamară vizualizează elementele anatomice ale peretelui toracic (tegument, țesut celular subcutanat, mușchi), glanda mamară, ganglionii axilari, vascularizația regiunii – Color și Power Doppler. Ecografia mamară se poate efectua bilateral (la ambii sâni) sau unilateral (doar la un singur sân), atât la femei, cât și la bărbați. Se pot vizualiza inflamații ale sânului (mastite), formațiuni nodulare benigne sau maligne, colecții anormale, ganglioni modificați, integritatea implanturilor, etc.

Ecografia mamară se efectuează, de regulă, bilateral, întrucât este important să se compare cele două glande mamare și să se obțină o imagine de ansamblu a afecțiunii pentru care vă prezentați. În anumite circumstanțe, arareori și la indicația expresă a medicului trimițător, se poate efectua și unilateral.

Perioada optimă pentru efectuarea ecografiei de sân la femei este: maximum o săptămână înainte de menstruație, în timpul menstruației și până în ziua a 8-a postmenstrual, adică perioada în care hormonii sexuali au concentrații minime în sânge.

La finalul fiecărei imagistici a sânului, indiferent că este ecografie, mamografie sau RMN cu contrast, se precizează scorul BIRADS, care spune câteva lucruri: cum arată sânul la momentul examinării, dacă există elemente de suspiciune pentru o eventuală afectare malignă și la ce interval trebuie repetată examinarea.

 

Pentru o ecografie mamară programează-te la telefon 021-3176571 sau 0787-866875.