Împreună pentru sănătatea dumneavoastră

Oferta Specială Ecografie: Până la sfârșitul lunii Aprilie beneficiați de o reducere de 17% la ecografia de san bilaterală Doppler color și anume
250 lei în loc de 300 lei

Ecografia tiroidiană

Ecografia tiroidiană este o metodă folosită pe scară largă pentru a vizualiza glanda tiroidă, care folosește în acest scop imaginile produse prin trecerea ultrasunetelor de diferite frecvențe prin organul respectiv, organ care este ușor accesibil investigației.

Ecografia tiroidiană vizualizează tegumentul și musculatura de la baza gâtului, limfoganglionii cervicali învecinați tiroidei, cei doi lobi tiroidieni, precum și istmul (zona de legătură dintre lobi).

Pot fi vizibile modificări de dimensiuni ale celor doi lobi (de exemplu, mărirea tiroidei în gușă), formațiuni nodulare de diferite tipuri și cu diferite caracteristici ecografice de contur sau ecostructură (localizate la aria tiroidei sau extinse loco-regional), leziuni minime de tipul tiroiditei autoimune (Hashimoto), inflamații acute sau subacute (tiroidita De Quervain), colecții anormale, adenopatii (ganglioni modificați).

Fiecare modificare va fi descrisă cu acuratețe, iar nodulii vor fi evaluați dupa scorul TIRADS al Societății Europene de Tiroidă. Ecografia mai cuprinde și evaluarea vascularizației tiroidei, cu parametrii Power și Color Doppler.

Pentru o examinare ecografică optimă a tiroidei este necesar să ai o îmbrăcăminte decoltată sau care se poate descheia la gât și, ideal, să nu fi dat în prealabil cu creme sau machiaj la nivelul zonei de examinat.

Pentru o ecografie tiroidiană programează-te la telefon 021-3176571 sau 0787-866875.